Afscheidshuis Marinka de Haan

Afscheidshuis Apeldoorn

Afscheidshuis Marinka de Haan

Een huiselijke omgeving

In het voorjaar van 2019 is een lang gekoesterde wens uitgekomen en hebben wij in Apeldoorn ons nieuwe afscheidshuis geopend. Na een intensieve restauratie hebben we vlak bij Het Loo een kleinschalige opbaargelegenheid gerealiseerd. Families kunnen hier in een warme, huiselijke omgeving afscheid nemen van een overledene. Geen klinische sfeer, maar gewoon in een huiskamer.

Dit afscheidshuis is het eerste in de omgeving van Apeldoorn dat zich ook echt in een woonhuis bevindt. Sterker nog, op de eerste verdieping wonen wij zelf.

de familiekamer van het afscheidshuis

De familiekamer van het Afscheidshuis

De begane grond geschikt is gemaakt om te kunnen opbaren. Gasten krijgen een sleutel en kunnen komen en gaan wanneer ze willen. Als het druk is moeten we wat meer rekening houden met elkaar en kan het gebeuren dat we vragen om te bezoeken op afspraak.

Als familieleden geen bezoek willen of kunnen afleggen, troosten zij zich vaak met de gedachte dat wij boven het Afscheidshuis wonen en de overledene dus niet ergens alleen achterblijft.

Het gaat er om dat gasten zich thuis voelen

Het pand aan de Koningstraat stamt uit 1922 en was aan een flinke opknapbeurt toe. We hebben veel originele materialen hergebruikt. Niet zozeer uit economische motieven, maar we wilden graag de oorspronkelijke sfeer behouden.

achterzijde Afscheidshuis Marinka de Haan

De tuin van het Afscheidshuis

Dat is gelukt en het werkt precies zoals we verwacht en gehoopt hadden. Gasten voelen zich direct op hun gemak en slaken soms bij binnenkomst een zucht van verlichting.  Ze hebben de vrijheid met een eigen sleutel en kunnen zelf koffie en thee maken in de ouderwetse keuken of iets te drinken pakken uit de koelkast.

Omdat wij veel vanuit huis werken en de gasten ook van de tuin gebruik mogen maken, komen we elkaar vaak tegen en ook dat zorgt voor een warme huiselijke sfeer.

Wilt u zelf ons afscheidshuis eens bekijken dan kunt u altijd een afspraak maken.

Afscheidshuis Marinka de Haan, Koningstraat 3, 7315 HR Apeldoorn