De uitvaart

een thuisopbaring

opbaren in de eigen omgeving

 

Wij komen u graag helpen

Het vormgeven van de uitvaart valt de nabestaanden soms heel zwaar. Al die keuzes, juist als je tijd nodig hebt voor je eigen verdriet. In de verwarrende periode rond een overlijden moet een manier gevonden worden om afscheid te nemen, wij komen u graag helpen.

Elke uitvaart krijgt een eigen verhaal

De aanpak is daarbij altijd persoonlijk. Dit houdt in dat ik samen met de nabestaanden een uitvaart organiseer die zo goed mogelijk past bij de overledene. Mensen denken wel eens dat er dan van alles wordt bedacht om de gebeurtenis zo bijzonder mogelijk aan te kleden maar het persoonlijke zit hem vaak in kleine dingen.

Een zelfgemaakte rouwkaart

Een zelfgemaakte rouwkaart

Voor de rouwkaart kan je bijvoorbeeld een foto gebruiken van iets dat de overledene kenmerkte, een kunstwerk dat iemand ooit maakte of een plek die de familie dierbaar is. Bij iemand die van tuinieren houdt kunnen we misschien bloemen uit de tuin gebruiken. Of er kan een lied gezongen worden dat een bijzondere betekenis heeft voor de familie.

Bij een kerkelijke ceremonie is er vaak houvast en troost door bestaande rituelen en tradities. Maar de afscheidsbijeenkomst kan ook net zo goed gehouden worden op een alternatieve locatie. Dat zou bijvoorbeeld een zaal bij u in de buurt kunnen zijn of zelfs thuis.

de laatste reis met de uitvaartbus

de laatste reis met de uitvaartbus

Steeds vaker wordt er voor gekozen om na de dienst naar een andere plek te gaan voor de condoleance of nazit. Het voordeel van een bijeenkomst in een restaurant of hotel is dat de sfeer al snel ongedwongen is en men er niet zo snel op de klok kijkt.

Zo bekijken we de uitvaart stap voor stap. Door jarenlange ervaring wordt het steeds makkelijker om families te inspireren en een geheel ‘eigen’ afscheid samen te stellen.

meer voorbeelden van zelfgemaakte rouwkaarten