Missie & visie

Marinka de HaanHet bijzondere zit vaak in kleine dingen

Bijna twintig jaar heb ik nu een eigen bedrijf waar inmiddels verschillende mensen werken, trouw aan de visie waarvan de kern is dat we elke familie helpen bij een persoonlijk afscheid. Daarbij is het niet per se groots wat een uitvaart bijzonder maakt. Het bijzondere zit vaak in het kleine: die typerende uitspraak, dat mooie lied, een bloem uit de tuin, de geliefde kleur, lekkerste recept.

We doen uitvaarten in kerken, in crematoria maar ook op heel andere locaties. Soms kan het gewoon thuis of in eigen tuin. We wegen verschillende mogelijkheden en geven inspiratie waardoor een afscheid ontstaat dat past bij de overledene én bij de nabestaanden. Als nabestaanden goed op de uitvaart kunnen terugkijken, dan is dat een goed begin van een gezond rouwproces. We proberen dicht bij te staan, mee te denken, doen een stapje terug waar mensen graag zelf de regie willen hebben.

In het voorjaar van 2019 is er een lang gekoesterde wens uitgekomen en heb ik samen met mijn man ons eigen Afscheidshuis geopend. Hier kunnen we nog beter onze filosofie uitdragen door families in een huiselijke, warme sfeer te ontvangen. Als thuis opbaren om een bepaalde reden niet kan hebben we hier een prachtig alternatief.

Elke overledene is bijzonder, over ieder mens zou je een boek kunnen schrijven. Het is telkens weer fijn om families te kunnen helpen en inspiratie te geven bij een heel ‘eigen’ afscheid.