Uitvaart Zutphen

uitvaart Zutphen

Marinka de Haan

Bij een uitvaart in Zutphen of Warnsveld kom ik u graag helpen. Dat geldt natuurlijk ook voor plaatsen in de omgeving: Eefde, Gorssel, Vorden, Voorst of Brummen. Ik heb bijna twintig jaar een kleinschalige uitvaartonderneming en u kunt met iedere uitvaartverzekering bij mij terecht. Het is echt niet zo dat u een uitvaart moet laten regelen door de grote maatschappij waar u een verzekering heeft afgesloten maar u bent helemaal vrij om de uitvaartverzorging te kiezen die bij u past.

In de regio Zutphen had de uitvaartonderneming Jona al een mooie traditie opgebouwd in persoonlijke uitvaarten. Onze manier van werken sloot zo goed bij elkaar aan dat ik na het overlijden van Sarah Gosens in 2010 haar bedrijf kon voortzetten onder mijn eigen naam: Marinka de Haan Persoonlijke Uitvaartzorg.

Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Het persoonlijke zit hem vaak in kleine dingen

Rouwkaart van het geliefde uitzicht over de stad

Rouwkaart van het geliefde uitzicht over de stad

Een persoonlijke uitvaart houdt in dat we bij het organiseren telkens bekijken wat er zo goed mogelijk past bij de overledene en de nabestaanden. Het gaat daarbij echt niet altijd om buitengewone, kostbare zaken, maar het zijn juist vaak de kleine dingen die van waarde zijn.

Voor de rouwkaart kan je bijvoorbeeld een foto gebruiken van iets dat de overledene kenmerkte, een kunstwerk dat iemand ooit maakte of een plek die de familie dierbaar is. Bij iemand die van tuinieren houdt kunnen we misschien bloemen uit de tuin gebruiken. Of er kan een lied gezongen worden dat een bijzondere betekenis heeft voor de familie. Stap voor stap bekijken we op die manier samen alle onderdelen van de uitvaart.

De antroposofische levenswijze die in de omgeving Zutphen veel voorkomt past goed bij mij, maar vanzelfsprekend ben ik er voor iedereen.

bekijk hier meer voorbeelden van persoonlijke rouwkaarten

Een locatie voor de afscheidsbijeenkomst

De afscheidsbijeenkomst wordt traditioneel gehouden in een kerk of de aula van de begraafplaats of crematorium. Maar u kunt ook een andere locatie kiezen als u dat liever heeft. Steeds vaker ook wordt er voor gekozen om na de dienst naar een andere plek te gaan voor de condoleance. Het voordeel van een bijeenkomst in bijvoorbeeld een restaurant is dat de sfeer al snel ongedwongen is en men kijkt er niet zo snel op de klok.

Zutphen heeft een prachtig crematorium: ‘De Omarming’. Ik kom er vooral graag vanwege de prettige dienstverlening. Voor kleine gezelschappen maak ik ook wel eens gebruik van ’t Atrium. Een mooie ruimte waar we een intieme bijeenkomst kunnen verzorgen.

uitvaart Zutphen. Marinka voor de uitvaartbus

Marinka voor de uitvaartbus

Maar er is meer mogelijk. Onlangs wilde een familie bijvoorbeeld niet alleen de opbaring, maar ook de dienst in het huis van hun overleden moeder houden. De woonkamer werd mooi gemaakt met bloemen en ondanks dat het geen overdreven grote flat was, kwam er  een koor en een celliste. Ook de dominee kwam aan huis en we hebben een mooie, intieme dienst gehad. Daarna zijn we met de uitvaartbus naar Crematorium De Omarming vertrokken, waar we moeder tot het einde hebben weggebracht. Uiteindelijk was er een condoleance in Hotel Eden.

De reactie van de dochter na deze uitvaart: Lieve Marinka. Het was een prachtig, waardig en emotioneel afscheid van mijn lieve moeder. Ik heb zelden met iemand zo’n goede en warme match gehad als met jou. Je bent een topper met veel talenten voor deze speciale job. Jouw creativiteit, fleur en vakmanschap heeft ons gebracht wat we zo graag wilden.”

Uitvaartwensen bespreken

uitvaart Zutphen

Ik kom graag bij u langs

Het wordt vaak als prettig ervaren om al bij leven en welzijn een uitvaart met mij te bespreken. Daar zijn geen kosten aan verbonden, u maakt gewoon een afspraak. Na het gesprek krijgt u een verslag en een prijsindicatie. De ervaring leert dat het rust geeft te weten waar men aan toe is en ook voor de nabestaanden is het fijn dat er het één en ander op papier staat. Uw uitvaartwensen kunnen natuurlijk altijd aangepast worden.

Als u belangstelling heeft voor het bespreken en vastleggen van uw uitvaartwensen, neem dan contact met me op.

Adressen voor een uitvaart in Zutphen:

Uitvaart Zutphen. De Omarming

De Omarming

Zutphen: Crematorium De Omarming. Voorsterallee 95, 7203 DN Zutphen Bekijk De Omarming op de kaart

Zutphen: OosterbegraafplaatsVoorsterallee Zutphen

Zutphen: Oude Algemene begraafplaatsWarnsveldseweg 105, 7204 BC Zutphen

Zutphen: R.K. Begraafplaats. Warnsveldseweg 107, 7204 BC Zutphen

Zutphen: Joodse Begraafplaats ‘Hoge West’. Weg naar vierakker, 7200 AA Zutphen

Warnsveld: Algemene Begraafplaats Warnsveld. Vordenseweg 16, 7331 PA Warnsveld

Vorden: Algemene Begraafplaats Vorden. Kerkhoflaan 4, 7251 JW Vorden

Voorst: Begraafplaats Voorst. Deventerweg 2, 7383 RS Voorst

Gorssel: Begraafplaats Gorssel. Zutphenseweg 2a, 7213 GG Gorssel

Voor een begrafenis op een prachtige natuurbegraafplaats kunt u terecht op Natuurbegraafplaats Heidepol. Harderwijkerweg 37, 6816 VA Arnhem