Uitvaartverzekering

U kunt met iedere verzekering bij mij terecht

Grote verzekeringsmaatschappij als Monuta, Yarden of Dela, geven meestal aan dat zij ook de uitvaart kunnen laten verzorgen en vaak denken mensen dat zij daartoe verplicht zijn. Maar dat is niet zo; u bent helemaal vrij om een uitvaartonderneming te kiezen die bij u past. Mijn kleinschalige onderneming werkt volledig onafhankelijk van welke maatschappij dan ook.

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Heeft u een kapitaalverzekering, dan krijgt u een geldbedrag uitgekeerd dat bedoeld is om de uitvaartkosten mee te betalen. Er zijn ook verzekeringen waarbij het uitgekeerde bedrag vrij te besteden is, deze wordt ook wel sommenpolis genoemd.

Bij een naturaverzekering bent u verzekerd voor een in de polis omschreven pakket diensten. Zo’n pakket kan bijvoorbeeld bestaan uit een standaardkist, 50 rouwkaarten, het rouwvervoer en de kosten van een eenvoudige crematie of algemeen graf. Er wordt geen geld uitgekeerd. Elke verzekeringsmaatschappij stelt haar eigen pakketten samen en in oude polissen staan andere zaken omschreven dan in moderne verzekeringen. Wilt u iets buiten het omschreven pakket dan moet u bijbetalen.

Bekijk vooraf wat de verzekering wel en niet dekt

Het komt vaak voor dat een verzekering niet een volledig verzorgde uitvaart vergoedt. Om verrassingen te voorkomen is het dus raadzaam om na te gaan voor welk bedrag of welke diensten u precies verzekerd bent. Grote verzekeraars keren bij pakketpolissen doorgaans minder uit als de verzekerde kiest voor een eigen uitvaartondernemer. Maar afhankelijk van uw wensen en omschreven pakket kan de keuze voor een kleinschalige onderneming toch goedkoper blijken te zijn. Ik kom u graag helpen met het samenstellen van de uitvaart en kan dan een prijsindicatie opstellen.

Als u het fijn vindt kan ik u helpen bij het uitkeren van de verzekeringspolis.

Kosten

Volgens de consumentenbond liggen de gemiddelde kosten van een uitvaart in Nederland rond de €7500,-. Een begrafenis is door de grafrechten meestal iets duurder dan een crematie. Maar een uitvaart is maatwerk en de kosten hangen af van de keuzes die gemaakt worden. Een thuisopbaring is bijvoorbeeld goedkoper dan een opbaring in een rouwcentrum. Kiest u voor volgauto’s of rijdt u met eigen vervoer? De kosten van begraafplaatsen kunnen duizenden euro’s van elkaar verschillen. De keuze voor een kopje koffie in kleine kring of voor een uitbundig diner voor vele genodigden maakt ook nogal wat uit.

Samen kunnen we bekijken wat er bij u past. Ik kan aangeven wat er mogelijk is en maak vooraf een prijsindicatie.