Uitvaartwensen nu al bespreken

Marinka de Haan

Ik kom graag bij u langs

Het kan fijn zijn alles op een rijtje te zetten

Je eigen uitvaartwensen nu al bespreken is iets dat veel mensen lang voor zich uit schuiven. Het is een beladen onderwerp, maar toch kan het fijn zijn om na te denken over een uitvaart. Ik kom graag bij u thuis langs om een aantal zaken eens rustig op een rijtje te zetten, daar zijn geen kosten aan verbonden. In een persoonlijk gesprek besteden we dan tijd en aandacht aan een passend afscheid. Misschien heeft u al duidelijke ideeën die u graag wilt vastleggen, misschien wilt u alleen geïnformeerd worden over de diverse mogelijkheden.

Een verslag op maat

Na het gesprek krijgt u een verslag en een prijsindicatie, zo weet u waar u aan toe bent. De ervaring leert dat dat rust geeft en ook voor de nabestaanden is het fijn dat er het één en ander op papier staat. De uitvaartwensen kunnen natuurlijk altijd aangepast worden.

En als u verzekerd bent bij een grote maatschappij als Monuta, Yarden of Dela? Ook dan kunt u bij mij terecht. U bent volkomen vrij om een uitvaartverzorger te kiezen die bij u past.

Wat wordt er besproken?

Op een afspraak kunnen de volgende zaken aan bod komen:

  • Wat is belangrijk voor u (kinderen, partner, overtuiging, tijdsbesteding, religie, natuur, enzovoort)?
  • Of u begraven of gecremeerd wilt worden. Wat zijn de voor- en nadelen hiervan?
  • De kosten van een uitvaart
  • Een afbeelding die op de kaart gebruikt kan worden
  • Muziek die u zou willen laten horen
  • Bloemen met een bijzondere betekenis
  • Kleding en sieraden die u wilt dragen
  • Verschillende soorten kisten

En er zijn nog veel meer punten die besproken kunnen worden. Ik heb foto’s en materialen om te laten zien maar breng vooral veel ervaring en ideeën mee. Van uw wensen maak ik een verslag dat u bij uw verzekeringspapieren kunt bewaren. Als u belangstelling heeft voor het bespreken en vastleggen van uw uitvaartwensen, neem dan contact met me op.