Crematie Zutphen

Kleinschalig, persoonlijk, ervaren

Marinka de Haan

Marinka de Haan

Bij een crematie Zutphen of Warnsveld kom ik u graag helpen. Ik heb bijna twintig jaar een kleinschalige uitvaartonderneming en u kunt met iedere uitvaartverzekering bij mij terecht. Het is echt niet zo dat u een uitvaart moet laten regelen door de grote maatschappij waar u een verzekering heeft afgesloten maar u bent helemaal vrij om de uitvaartverzorging te kiezen die bij u past.

In de regio Zutphen had de uitvaartonderneming Jona al een mooie traditie opgebouwd in persoonlijke uitvaarten. Onze manier van werken sloot zo goed bij elkaar aan dat ik na het overlijden van Sarah Gosens in 2010 haar bedrijf kon voortzetten onder mijn eigen naam: Marinka de Haan Persoonlijke Uitvaartzorg.

Crematorium de Omarming

Crematie Zutphen. De Omarming

De Omarming

Voor een crematie in Zutphen maak ik graag gebruik van crematorium ‘De Omarming’. Dit crematorium is in 2011 naast de Oosterbegraafplaats in Zutphen gebouwd. Belangrijk is dat er een prettige sfeer is in het gebouw, maar ik kom er vooral graag omdat men er heel klantgericht is en iedereen er meedenkt met onze wensen.

Voor kleine gezelschappen maak ik ook wel eens gebruik van ’t Atrium in Zutphen.  Een ruimte met een huiselijke sfeer, waar we een intieme afscheidsbijeenkomst kunnen verzorgen.

Crematie Zutphen. Marinka voor de uitvaartbus

Marinka voor de uitvaartbus

Maar een afscheidsbijeenkomst kan op meer manieren gehouden worden. Laatst wilde een familie uit Zutphen bijvoorbeeld de dienst in het huis van hun overleden moeder houden. De woning was niet overdreven groot, maar toch kwam er een (klein) koor en een celliste. De woonkamer was mooi gemaakt met bloemen, haar eigen dominee was er, haar kinderen spraken prachtig en het was een ontroerende, intieme dienst.

Na de plechtigheid hebben familieleden haar het huis uitgedragen en zijn we samen, met de uitvaartbus naar ‘De Omarming’ gereden en hebben de vrouw tot het einde weggebracht. Daarna volgde een informele condoleance in het Hampshire Hotel aan de ’s Gravenhof in Zutphen.

Verstrooien of bewaren?

Het kan een grote symbolische waarde hebben om de as na een crematie op een dierbare plek uit te strooien. Sinds enige jaren mag dit op overal in Nederland mits u vooraf toestemming heeft van de eigenaar. Uitstrooien is tegenwoordig ook mogelijk op zee, op rivieren, vanuit een vliegtuig of met een ballon.
De as kan bewaard worden in een columbarium (urnenmuur) of een in een klein graf begraven worden. Sommigen vinden het juist fijn om de as in hun directe omgeving te bewaren of om bijvoorbeeld een heel klein beetje te laten verwerken in een sieraad of een ander kunstwerk.

Uitvaartwensen bespreken

Marinka de Haan

Ik kom graag bij u langs

Veel mensen vinden het prettig om tijdens hun leven een uitvaart met mij te bespreken. Daar zijn geen kosten aan verbonden, u maakt gewoon een afspraak. Na het gesprek krijgt u een verslag en een prijsindicatie. De ervaring leert dat het rust geeft te weten waar men aan toe is en ook voor de nabestaanden is het fijn dat er het één en ander op papier staat. De uitvaartwensen kunnen later natuurlijk altijd aangepast worden.

Als u belangstelling heeft voor het bespreken en vastleggen van uw uitvaartwensen, neem dan contact met me op.

Adres van Crematorium de Omarming: Voorsterallee 95, 7203 DN Zutphen

bekijk op de kaart