Over ons

Over Marinka

Marinka de Haan

Regelmatig vragen mensen waarom ik dit werk ben gaan doen. Mijn vader overleed toen ik 22 jaar was. Zijn uitvaart werd snel en netjes geregeld, maar achteraf gezien miste ik onze eigen invulling. Toen al dacht ik na over hoe wij misschien beter betrokken hadden kunnen worden.

In de jaren die volgden bleef er bij herinneringen aan die periode telkens iets knagen. Uiteindelijk ben ik de opleiding uitvaartverzorgster gaan doen en ben me sindsdien gaan richten op persoonlijke uitvaarten. Vanaf de eerste dag wist ik dat ik mijn bestemming had gevonden.

Over ons

Bijna twintig jaar heb ik nu een eigen bedrijf waar inmiddels verschillende mensen werken. Al vrij snel na de start kreeg ik hulp van mijn man Joost bij de administratie. Tegenwoordig hebben we een groep geweldige uitvaartleiders in ons netwerk zodat we, ook in tijden van ziekte, vakantie of drukte, elke familie voldoende zorg en aandacht kunnen geven bij een persoonlijk afscheid.

We doen uitvaarten in kerken en crematoria, maar ook op heel andere locaties. Soms kan het gewoon thuis of in eigen tuin. We wegen verschillende mogelijkheden en geven inspiratie waardoor een afscheid ontstaat dat past bij de overledene én bij de  nabestaanden. Als nabestaanden goed op de uitvaart kunnen terugkijken, dan is dat een goed begin van een gezond rouwproces. We proberen dicht bij te staan, mee te denken, doen een stapje terug waar mensen graag zelf de regie willen hebben.

Elke overledene is bijzonder, over ieder mens zou je een boek kunnen schrijven. Het is telkens weer fijn om families te kunnen helpen en inspiratie te geven bij een heel ‘eigen’ afscheid.

de familiekamer van het afscheidshuis
de familiekamer van het afscheidshuis

In het voorjaar van 2019 is er een lang gekoesterde wens uitgekomen en hebben we ons eigen Afscheidshuis geopend. Hier kunnen we nog beter onze filosofie uitdragen door families in een huiselijke, warme sfeer te ontvangen. Als thuis opbaren om een bepaalde reden niet kan, hebben we hier een prachtig alternatief.