Uitvaart Harderwijk

Marinka de Haan

Een kleinschalige uitvaartonderneming

Bij een uitvaart in Harderwijk kom ik u graag helpen. Ik heb nu bijna twintig jaar een kleinschalige uitvaartonderneming en werk bij iedere uitvaart met hart en ziel aan een persoonlijk afscheid.

U kunt met iedere uitvaartverzekering bij mij terecht. Ook als u verzekerd bent bij een grote organisatie als Ardanta, Dela of Monuta kunt u gewoon gebruik maken van de uitvaartverzorger die bij u past.

Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Zelf ontworpen rouwkaart

Het zit hem in de kleine dingen

Een persoonlijke uitvaart houdt in dat ik samen met de familie een afscheid organiseer dat zo goed mogelijk past bij de overledene en de nabestaanden. Het gaat daarbij echt niet om buitengewone, kostbare zaken, maar het zijn juist vaak de kleine dingen die van waarde zijn.

Zo kan je voor de rouwkaart een foto gebruiken van iets dat de overledene kenmerkte, een kunstwerk dat iemand ooit maakte of een plek die de familie dierbaar is. Bij iemand die van tuinieren houdt zouden we een bloemstuk kunnen maken met bloemen uit eigen tuin. Kan er misschien een lied gezongen worden dat iemand mooi vond? Op die manier bekijken we alle onderdelen van de uitvaart.

bekijk hier meer voorbeelden van persoonlijke rouwkaarten

Welke locatie past bij u?

De afscheidsbijeenkomst wordt traditioneel gehouden in een kerk of de aula van een crematorium of begraafplaats. Maar u kunt ook een andere locatie kiezen als u dat liever heeft. Dat zou bijvoorbeeld ook in een zaal bij u in de buurt kunnen zijn of zelfs thuis.
Ook komt het steeds vaker voor dat we na het officiële gedeelte naar een restaurant of café  in de buurt gaan voor de condoleance. Het voordeel daarvan is dat de sfeer al snel ongedwongen is en men kijkt er niet zo snel op de klok.

Opbaren kan in een uitvaartcentrum maar het komt tegenwoordig weer steeds vaker voor dat men thuis, in de vertrouwde omgeving, opgebaard wordt.

Begraafplaats Elzenhof. Walstein 99-101 Harderwijk
Begraafplaats Elzenhof Harderwijk

Uitvaartwensen bespreken

Het wordt vaak als prettig ervaren om al bij leven en welzijn een uitvaart met mij te bespreken. Daar zijn geen kosten aan verbonden, u maakt gewoon een afspraak. Na het gesprek krijgt u een verslag en een prijsindicatie. De ervaring leert dat het rust geeft te weten waar men aan toe is en ook voor de nabestaanden is het fijn dat er het één en ander op papier staat. Uw uitvaartwensen kunnen natuurlijk altijd aangepast worden.

Als u belangstelling heeft voor het bespreken en vastleggen van uw uitvaartwensen, neem dan contact met me op.

Adressen voor een uitvaart in Harderwijk:

Begraafplaats Oostergaarde. Oosteinde 12 Harderwijk

Begraafplaats Elzenhof. Walstein 99-101 Harderwijk

Weydehof Ermelo
Rustplaats Weydehof Ermelo

Crematorium Heidehof. Engelanderholt 95 Ugchelen

Crematorium Ölandhorst. Oostranddreef 1 Lelystad

Crematorium Amersfoort. Dodeweg 31 Leusden

Crematorium Kranenburg. Kranenburgweg 9 Zwolle

Gemeentelijke begraafplaats. Varenlaan 25 Ermelo

Uitvaartcentrum Varenhof. Varenlaan 25 Ermelo

Rustplaats Weydehof. Korpersteeg 24a Ermelo

Begraafplaats Zeewolde. Dasselaarweg 26 Zeewolde