Begraafplaats Zutphen

Als u zoekt naar een begraafplaats in Zutphen is het misschien goed om te weten dat u vrij bent om een begraafplaats te kiezen in welke gemeente dan ook: u kunt overal in Nederland begraven worden. Wel is het zo dat de regelgeving per gemeente of begraafplaats anders kan zijn en ook de prijzen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Het is dus zaak om u goed te laten voorlichten.

Gemeentelijke of bijzondere begraafplaats

In Zutphen zijn drie gemeentelijke begraafplaatsen:

Begraafplaats Zutphen. Oude Begraafplaats Zutphen

Oude Begraafplaats Zutphen

Begraafplaatsen die niet door de overheid worden beheerd worden bijzondere begraafplaatsen genoemd.  Deze worden bijvoorbeeld beheerd door een kerk, een stichting of door particulieren. De begraafplaats aan de Warnsveldseweg bestaat uit twee afzonderlijke delen. Het oostelijk deel van de begraafplaats is Rooms Katholiek, het andere deel is algemeen. De begraafplaatsen zijn van elkaar gescheiden door een gracht. In 2009 is er een brug aangelegd om de twee gedeelten te verbinden.

De Joodse Begraafplaats aan de Weg naar Vierakker is in 2013 gerestaureerd en is tegenwoordig als geheel een rijksmonument. Er kan nog steeds begraven worden.

In de plaatsen rondom  Zutphen zijn nog meer begraafplaatsen te vinden. U kunt Marinka om informatie vragen en zij kan de aanvraag voor de uitgifte van een graf voor u regelen.

Waar kan de bijeenkomst gehouden worden?

Begraafplaats Zutphen. Marinka de Haan

Marinka de Haan

Marinka bespreekt graag met u de mogelijkheden voor het houden van een dienst of condoleance. Bij een begrafenis op de Oosterbegraafplaats kan gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van het naastgelegen crematorium ‘De Omarming’. De begraafplaats aan de Vordenseweg heeft net als de Oude Begraafplaats  een kleine eigen aula.

U bent zeker niet verplicht om deze bijeenkomsten te houden in een uitvaartcentrum, kerk of aula van een begraafplaats. Vaak kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een restaurant in de buurt, of een bijeenkomst thuis, als u dat liever heeft. De sfeer zal dan al gauw ontspannen zijn en u houdt zelf de regie.

meer informatie over een uitvaart in Zutphen