Begrafenis Brummen

Een begrafenis persoonlijk maken

Begrafenis Brummen. Marinka de Haan

Marinka de Haan

Bij een begrafenis in Brummen kom ik u graag helpen. En natuurlijk geldt dat ook voor plaatsen in de omgeving: Dieren, Eerbeek, Hall, Klarenbeek, Zutphen.

U kunt met iedere uitvaartverzekering bij mij terecht. Het is echt niet zo dat u een uitvaart moet laten regelen door de grote maatschappij waar u een verzekering heeft afgesloten maar u bent helemaal vrij om de uitvaartverzorging te kiezen die bij u past.

Rouwkaarten

Rouwkaart van een zelfgemaakt schilderij

Ik heb bijna twintig jaar een kleinschalige, onafhankelijke uitvaartonderneming gericht op persoonlijke uitvaarten. Dit houdt in dat wij samen met de nabestaanden een begrafenis organiseren die zo goed mogelijk past bij de overledene.

Daarbij moet u niet denken aan groots en ingewikkeld ‘aankleden’ van de uitvaart, maar het persoonlijke zit hem vaak in kleine dingen. Bloemen uit eigen tuin bijvoorbeeld, een eigen ontwerp voor de kaart, of een zelfgekozen locatie voor de dienst. Is er misschien een favoriet lied dat de familie samen wil zingen, of willen de kleinkinderen de kist beschilderen?

bekijk hier meer voorbeelden van persoonlijke rouwkaarten

Houvast door het ritueel

Mensen die voor begraven kiezen vinden het vaak een mooi ritueel. Het idee dat het lichaam er nog is kan troostend zijn. Als er sprake is van een bestaand graf waar al een geliefde ligt, ziet men een begrafenis vaak als een hereniging.

Nabestaanden vinden het vaak ook fijn om een plek te hebben waar je naar toe kan gaan en herinneringen op kunt halen. Een fysieke plek geeft houvast en het afscheid vindt geleidelijker plaats dan bij een crematie.

De locatie van de bijeenkomst

De afscheidsbijeenkomst bij een begrafenis in Brummen wordt traditioneel gehouden in een kerk of de aula van de begraafplaats. Maar u kunt ook een andere locatie kiezen als u dat liever heeft. Dat zou bijvoorbeeld ook in een zaal bij u in de buurt kunnen of zelfs thuis. Vorig jaar hebben we in Brummen een prachtige dienst gehouden in een zonovergoten weiland!

Steeds vaker wordt er voor gekozen om na de dienst naar een andere plek te gaan voor de condoleance. De sfeer van een bijeenkomst in een restaurant of hotel is vaak wat informeler dan in een koffiekamer, en men kijkt er niet zo snel op de klok.

Natuurbegraafplaats

Met een begrafenis op een natuurbegraafplaats kiest u voor een laatste rustplaats in de natuur. Je kan er een plek uitzoeken voor een blijvend graf in een groene omgeving. Het is de bedoeling dat de gebieden hun natuurlijke uitstraling behouden en er zijn dan ook geen geordende rijen met grote grafmonumenten.

Begrafenis Brummen. Heidepol: voor een graf in het bos of open terrein

Heidepol: voor een graf in het bos of open terrein

Er zijn op dit moment elf natuurbegraafplaatsen in Nederland en in deze regio zijn dat Westerwolde in Assel bij Apeldoorn, Schapenmeer bij Vorden en Heidepol bij Arnhem. De grafrechten zijn er eeuwigdurend en de kosten eenmalig. Niemand hoeft zich daarna ooit zorgen te maken over verlenging van de rechten: het graf is en blijft onderdeel van de natuur.

Uitvaartwensen nu al bespreken

Begrafenis Brummen. Marinka de Haan

Ik komt graag bij u langs om uw wensen te bespreken

Veel mensen vinden het prettig om al tijdens hun leven de mogelijkheden voor hun eigen uitvaart met mij te bespreken. Ik kom dan bij u langs en u krijgt van het gesprek een verslag en een prijsindicatie, hier zijn geen kosten aan verbonden. De ervaring leert dat het rust geeft te weten waar men aan toe is en dat het regelen van de uitvaart voor de nabestaanden een stuk gemakkelijker is gemaakt.

Als u belangstelling heeft voor het bespreken en vastleggen van uw uitvaartwensen, neem dan contact met me op.

Adressen van begraafplaatsen voor een begrafenis Brummen:

Begraafplaats Brummen

Begraafplaats Brummen

Brummen: Algemene Begraafplaats. Prinses Irenelaan 2, 6971 GK Brummen      Ga naar de kaart van dit adres

Brummen: R.K. Begraafplaats. Oude Eerbeekseweg 3a, 6971 BL Brummen

Dieren: Begraafplaats Dieren. Imboslaan 6,6952 JP Dieren

Dieren: R.K. Begraafplaats. Harderwijkerweg 5b, 6952 AB Dieren

Dieren: Oude Begraafplaats. Harderwijkerweg 3, Dieren

de begraafplaats in Eerbeek

De begraafplaats in Eerbeek

Eerbeek: Algemene Begraafplaats. Coldenhovenseweg 85a, 6961EC Eerbeek

Hall: Algemene  Begraafplaats. Hallseweg 16, 6964 AM Hall

Hall: Oude Begraafplaats. Dorpsstraat, Hall

Voorst: Begraafplaats Voorst. Deventerweg 2, 7383 RS Voorst

Zutphen: Oosterbegraafplaats. Voorsterallee95, 7203 DN Zutphen

Zutphen: Oude algemene  Begraafplaats. Warnsveldseweg 105, 7204 BC Zutphen

Zutphen: R.K. Begraafplaats. Warnsveldseweg 107, 7204 BC Zutphen

Natuurbegraafplaats Schapenmeer, ingang aan de Galgengoorweg, Vorden