Begrafenis in Epe of Vaassen

Kleinschalig, persoonlijk, ervaren

Begrafenis in Epe of Vaassen

Marinka de Haan

Bij een begrafenis in Epe of Vaassen en omgeving komen wij u graag helpen. Ik heb bijna twintig jaar een kleinschalige uitvaartonderneming gericht op persoonlijke uitvaarten.

Dit houdt in dat wij samen met de nabestaanden een begrafenis organiseren die zo goed mogelijk past bij de overledene. Mensen denken nogal eens dat er bij een persoonlijke uitvaart van alles wordt bedacht om de gebeurtenis zo bijzonder mogelijk aan te kleden maar het persoonlijke zit hem vaak in kleine dingen. Bloemen uit eigen tuin bijvoorbeeld, een eigen ontwerp voor de kaart, of een zelfgekozen locatie voor de dienst.

Rouwkaarten

knipwerk door Ans Firet voor haar eigen kaart

U kunt met iedere uitvaartverzekering bij mij terecht. Het is echt niet zo dat u een uitvaart moet laten regelen door de grote verzekeringsmaatschappij waar u een polis heeft afgesloten maar u bent helemaal vrij om de uitvaartverzorging te kiezen die bij u past.

Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken

Een vertrouwd ritueel

Mensen die voor begraven kiezen vinden het vaak een mooi ritueel. Het idee dat het lichaam er nog is kan troostend zijn. Als er sprake is van een bestaand graf waar al een geliefde ligt, ziet men een begrafenis vaak als een hereniging.

Nabestaanden vinden het vaak ook fijn om een plek te hebben waar je naar toe kan gaan en herinneringen op kunt halen. Op zo’n gedenkplek kan het afscheid geleidelijk plaatsvinden.

Eigen graf of algemeen graf

Begrafenis in Epe of VaassenEr zijn verschillende soorten graven en ook de regelgeving per gemeente of begraafplaats kan verschillen. Meestal wordt een graf gehuurd voor 20 of 30 jaar. In dit eigen graf kunnen vaak twee of drie personen begraven worden en de rechthebbende (degene op wiens naam het graf staat) bepaalt wie dat zijn.  Na twintig jaar kan de termijn verlengd worden.

Een algemeen graf is doorgaans goedkoper dan een eigen graf. Er kunnen drie of vier personen in begraven worden die elkaar niet gekend hoeven te hebben. Ze worden begraven op volgorde van overlijden en nabestaanden hebben daar geen invloed op. De gemeente kan zo’n graf na 10 jaar laten ruimen. Het is dus zaak om u goed te laten voorlichten.

De locatie voor de afscheidsbijeenkomst

De afscheidsbijeenkomst bij een begrafenis in Epe of Vaassen wordt traditioneel gehouden in een kerk of de aula van een begraafplaats. Maar u kunt ook een alternatieve locatie kiezen als u dat liever heeft. Bijvoorbeeld een zaal in de buurt, of zelfs thuis.

Steeds vaker kiezen nabestaanden om de condoleance na de dienst informeel te houden en dat is in een restaurant of hotel wat makkelijker. Zo combineren we een begrafenis op Norelbos regelmatig met een bijeenkomst in restaurant De Ossenstal dat een paar kilometer verderop in de bossen ligt.

Een begrafenis op een natuurbegraafplaats

Begrafenis in Epe of Vaassen. Heidepol: een plek in het bos of open terrein

Heidepol: een plek in het bos of open terrein

Met een begrafenis op een natuurbegraafplaats kiest u voor een laatste rustplaats in de natuur. Je kan er een plek in het bos of open terrein uitzoeken voor een blijvend graf in een groene omgeving. Het is de bedoeling dat de gebieden hun natuurlijke uitstraling behouden en er zijn dan ook geen geordende rijen met grote grafmonumenten.

Er zijn op dit moment elf natuurbegraafplaatsen in Nederland en in deze regio zijn dat Westerwolde in Assel waar de grafrechten voor 99 jaar geldig zijn, Natuurbegraafplaats Elspeterbos in Elspeet en natuurbegraafplaats Heidepol bij Arnhem waar de rechten zelfs eeuwigdurend zijn. De kosten zijn eenmalig en niemand hoeft zich daarna ooit zorgen te maken over verlenging van de rechten. Het graf is en blijft onderdeel van de natuur.

Adressen voor een begrafenis in Epe of Vaassen:

begrafenis-in epe-of-vaassen. begraafplaats-Norelbos-Epe-is-ruim-opgezet

begraafplaats Norelbos in Epe is ruim opgezet

Epe: Gemeentelijke Begraafplaats Norelbos. Norelbosweg 8, 8161 AS Epe

bekijk op de kaart

Epe: Gemeentelijke Begraafplaats. Tongerenseweg, Epe

Epe: Gemeentelijke en R.K. Begraafplaats. Oude Wisselseweg, Epe

Vaassen: Gemeentelijke Begraafplaats Wanenk. Oude Apeldoornseweg 60, 8171 LW Vaassen

Vaassen: Gemeentelijke Begraafplaats Zwanenweg. Apeldoornseweg naast nr 37, 8172 EG Vaassen

Vaassen: R.K. Begraafplaats Oosterhof. Deventerstraat 89, 8171 AC Vaassen

De Vecht: R.K. Begraafplaats. Kerkstraat 32, 7396 PH De Vecht

Elspeet: Natuurbegraafplaats Elspeterbos. Apeldoornseweg 185, 8075 RJ Elspeet

Emst: Gemeentelijke Begraafplaats. Kerkhofweg 15, 8166 HZ Emst

Heerde: Gemeentelijke begraafplaats. Meester Nijhoffstraat 35, 8181 EK Heerde (Op deze begraafplaats worden geen nieuwe graven meer uitgegeven)

Heerde: Gemeentelijke begraafplaats ‘Engelmanskamp’. Elburgerweg 29, 8181 EM Heerde

Heerde: Oude begraafplaats. Zuppeldseweg Heerde

Nijbroek: Algemene begraafplaats. Vaassenseweg Nijbroek

Oene: Gemeentelijke Begraafplaats. Eperweg 40, 8167 LH Oene

Terwolde: Gemeentelijke Begraafplaats. Twelloseweg 2-Hazeltweg, Terwolde

Welsum: Begraafplaats Hervormde Kerk. Vossenweg Welsum