Crematie in Apeldoorn

Bij een crematie in Apeldoorn kom ik u graag helpen.

Marinka de Haan

Marinka de Haan

Dat geldt natuurlijk ook voor plaatsen in de omgeving. Ik heb nu bijna twintig jaar een onafhankelijke, kleinschalige uitvaartonderneming en u kunt met iedere uitvaartverzekering bij mij terecht.

Veel mensen denken dat zij een crematie moeten laten regelen door de grote maatschappij waar zij een uitvaartverzekering hebben afgesloten maar u bent helemaal vrij om de uitvaartverzorging te kiezen die bij u past.

Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Een persoonlijke uitvaart

Crematie Apeldoorn. rouwkaart met foto's uit eigen tuin

rouwkaart met foto’s uit eigen tuin

Een persoonlijke uitvaart houdt in dat wij samen met de nabestaanden een afscheid organiseren dat zo goed mogelijk past bij de overledene. Het gaat daarbij echt niet altijd om bijzondere en kostbare zaken, maar het zijn juist vaak de kleine dingen die van waarde zijn.

Je kan voor de rouwkaart bijvoorbeeld een foto gebruiken van iets dat de overledene kenmerkte of een plek die de familie dierbaar is. Bij iemand die van tuinieren houdt kunnen we misschien bloemen uit de tuin gebruiken. Of er kan een lied gezongen worden dat iemand mooi vond. Op die manier bekijken we alle onderdelen van de uitvaart.

bekijk meer kaarten die door klanten zelf gemaakt zijn

Een nieuw afscheidshuis in Apeldoorn

Afscheidshuis Marinka de Haan

Afscheidshuis Marinka de Haan

In het voorjaar van 2019 is een lang gekoesterde wens uitgekomen en hebben wij in Apeldoorn ons nieuwe afscheidshuis geopend. Na een intensieve restauratie hebben we vlak bij het Loo een kleinschalige opbaargelegenheid gerealiseerd. Families kunnen hier in een warme, huiselijke omgeving afscheid nemen van een overledene. Geen klinische sfeer, maar gewoon in een huiskamer.

meer over het nieuwe afscheidshuis

De locatie voor de afscheidsbijeenkomst

De afscheidsbijeenkomst bij een crematie wordt traditiegetrouw meestal gehouden in een kerk of de aula van het crematorium. Voor Apeldoorn en omgeving ligt het voor de hand om gebruik te maken van crematorium Heidehof in Ugchelen. Voor plaatsen als Twello of Eerbeek zijn crematoria in Deventer respectievelijk Dieren ook een mogelijkheid.

Maar u kunt voor de afscheidsbijeenkomst ook een andere locatie kiezen als u dat liever heeft. Dat zou bijvoorbeeld  een zaal bij u in de buurt kunnen zijn of zelfs thuis. Steeds vaker wordt ook gekozen om na de dienst in het crematorium naar een andere plek te gaan voor de condoleance. Het voordeel van een bijeenkomst in een restaurant of hotel is dat de sfeer al snel ongedwongen is en men er meestal niet zo snel op de klok kijkt.

Wat gebeurt er met de as?

Voor nabestaanden kan het grote symbolische waarde hebben om de as na een crematie op een dierbare plek uit te strooien. Dit mag op elke willekeurige plek in Nederland mits u toestemming heeft van de eigenaar van de grond. Uitstrooien is tegenwoordig ook mogelijk op zee, op rivieren, vanuit een vliegtuig of met een ballon.

De asbus (urn) kan ook in een graf of urnenmuur worden geplaatst of in een bestaand graf worden bijgezet. Anderen vinden het juist fijn om de as in hun directe omgeving te bewaren of om bijvoorbeeld een heel klein beetje te laten verwerken in een sieraad, een kunstwerk.

Uitvaartwensen vooraf bespreken

Marinka de Haan

Ik kom u graag informeren

In de periode rond een overlijden moeten er vaak onder tijdsdruk een aantal keuzes gemaakt worden, maar het is ook mogelijk om van te voren in alle rust uw wensen met mij te bespreken. Deze afspraak kost u niets en u krijgt van het gesprek een verslag en een bijbehorende prijsindicatie. De ervaring leert dat het rust geeft te weten waar men aan toe is en dat het regelen van de uitvaart voor de nabestaanden een stuk gemakkelijker is gemaakt.

Als u belangstelling heeft voor het bespreken en vastleggen van uw uitvaartwensen, neem dan contact met me op.

Home

Adressen voor een crematie Apeldoorn:

Afscheidshuis Marinka de Haan. Koningstraat 3, 7315 HR Apeldoorn

Crematorium en Begraafplaats Heidehof. Engelanderholt 95, 7339 BX Ugchelen

Een afscheidsbijeenkomst of condoleance is op veel andere locaties mogelijk. Een paar voorbeelden:

Brasserie Het Nieuwe Jachthuis. Hoog Soeren 55, 7346 AC Hoog Soeren

Brasserie Briljant. Distelvlinderlaan 180, 7323 XA Apeldoorn

Hampshire Hotel. Soerenseweg 73, 7313 EH Apeldoorn

Het Achterom. Mariastraat 2H, 7311 HL Apeldoorn

Hotel Oranjeoord. Hoog Soeren 134, 7346 AH Hoog Soeren

Parksociëteit Marialust. Verzetsstrijderspark 10, 7316 CM Apeldoorn

Crematie apeldoorn. Spelderholt in Beekbergen

Spelderholt in Beekbergen

Parc Spelderholt. Spelderholt 9, 7361 DA  Beekbergen

Restaurant Het Ei Van Columbus. Stoppelbergweg 63, 7361 TE  Beekbergen

Restaurant ’t Koetshuis. Maarten van Rossumplein 2, 8171 EB Vaassen

Van der Valk Hotel de Cantharel. Van Golsteinlaan 20, 7339 GT Apeldoorn