Crematie Epe, Vaassen

Marinka de Haan

Marinka de Haan

Een kleine onafhankelijke onderneming

Bij een crematie in Epe of Vaassen kom ik u graag helpen. Ik heb nu bijna twintig jaar een onafhankelijke, kleinschalige uitvaartonderneming en u kunt met iedere uitvaartverzekering bij ons terecht. Veel mensen denken dat zij een crematie moeten laten regelen door de grote maatschappij waar zij een verzekering hebben afgesloten maar u bent helemaal vrij om de uitvaartverzorging te kiezen die bij u past.

Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Het gaat juist om kleine dingen

Crematie Epe, Vaassen. Een door een klant ontworpen rouwkaart. foto Marga Dekker

Een door een klant ontworpen rouwkaart. foto Marga Dekker

Een persoonlijke uitvaart houdt in dat wij samen met de familie een afscheid organiseren dat zo goed mogelijk past bij de overledene en de nabestaanden.

Het gaat daarbij echt niet om buitengewone, kostbare zaken, maar het zijn juist vaak de kleine dingen die van waarde zijn. Zo kan je voor de rouwkaart een afbeelding gebruiken van iets dat de overledene kenmerkte of een plek die de familie dierbaar is. Bij iemand die van tuinieren houdt zouden we bloemen uit eigen tuin kunnen gebruiken. Of er kan een lied gezongen worden dat iemand mooi vond. Op die manier bekijken we alle onderdelen van de uitvaart, er is veel mogelijk

meer kaarten die door klanten zelf gemaakt zijn

De locatie van de bijeenkomst

De afscheidsbijeenkomst bij een crematie in Epe of Vaassen wordt traditioneel gehouden in een kerk of de aula van een crematorium. Voor deze regio liggen de dichtstbijzijnde crematoria in Apeldoorn, Zwolle, en voor sommige dorpen dichtbij de IJssel als Nijbroek of Welsum is het crematorium in Deventer een mogelijkheid. Maar u kunt voor de afscheidsbijeenkomst ook een andere locatie kiezen als u dat liever heeft. Bijvoorbeeld een zaal bij u in de buurt of zelfs thuis. Steeds vaker wordt ook gekozen om na de dienst in het crematorium naar een andere plek te gaan voor de condoleance. Het voordeel van een bijeenkomst in een restaurant of hotel is dat de sfeer al snel ongedwongen is en men kijkt er niet zo snel op de klok.

De bestemming van de as

Voor nabestaanden kan het grote symbolische waarde hebben om de as na een crematie op een dierbare plek uit te strooien. Sinds een aantal jaren mag dit overal in Nederland mits u vooraf toestemming heeft van de eigenaar van de grond. Uitstrooien is tegenwoordig ook mogelijk op zee, op rivieren, vanuit een vliegtuig of met een ballon. Nadeel is dan wel dat er geen sprake meer is van een duidelijk aanwijsbare laatste rustplaats.

urnenmuur-norelbos

urnenmuur op Norelbos

De asbus kan in een columbarium (urnenmuur) worden geplaatst of in een graf worden bijgezet. Anderen vinden het juist fijn om de as in hun directe omgeving te bewaren of om bijvoorbeeld een heel klein beetje te laten verwerken in een sieraad, een kunstwerk of zelfs een tatoeage.

Uitvaartwensen vooraf bespreken

Marinka de Haan

Ik kom graag bij u langs

In de periode rond een overlijden moeten er vaak onder tijdsdruk een aantal keuzes gemaakt worden, maar het is ook mogelijk om van te voren in alle rust een uitvaart met mij te regelen. Daar zijn geen kosten aan verbonden, u maakt gewoon een afspraak. Het geeft rust te weten waar men aan toe is en dat de nabestaanden niet voor lastige keuzes komen te staan.

Als u belangstelling heeft voor het bespreken en vastleggen van uw uitvaartwensen, neem dan contact met me op.

Adressen voor een crematie in Epe of Vaassen:

Apeldoorn: Crematorium en Begraafplaats Heidehof. Engelanderholt 95, 7339 BX Ugchelen.  

bekijk op de kaart

Deventer: Crematorium Steenbrugge. Raalterweg 29, 7431 PA Diepenveen

Zwolle: Crematorium Kranenburg. Kranenburgerweg 9, 8024 AC Zwolle