Uitvaart Uddel

Kleinschalig, ervaren, voor elke verzekering

Marinka de Haan

Marinka de Haan

Bij een uitvaart in Uddel kom ik u graag helpen. Ik heb bijna twintig jaar een kleinschalige uitvaartonderneming en u kunt met iedere uitvaartverzekering bij mij terecht.

Het is echt niet zo dat u een uitvaart moet laten regelen door de grote maatschappij waar u een verzekering heeft afgesloten maar u bent helemaal vrij om de uitvaartverzorging te kiezen die bij u past.

Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Oude rituelen, nieuwe mogelijkheden

uitvaart Uddel Persoonlijke rouwkaart gemaakt door Marga Dekker

Persoonlijke rouwkaart gemaakt door Marga Dekker

Een uitvaart kent veel oude rituelen maar tegenwoordig is er veel mogelijk. Een persoonlijke uitvaart houdt in dat wij samen met de nabestaanden een begrafenis of crematie organiseren die zo goed mogelijk past bij de overledene. Soms denken mensen dat er dan van alles wordt bedacht om de gebeurtenis zo bijzonder mogelijk aan te kleden maar het persoonlijke zit hem vaak in kleine dingen. Voor de kaart kan je bijvoorbeeld een foto gebruiken van een plek die de familie dierbaar is, of van iets dat de overledene zelf gemaakt heeft. Er zouden bloemen uit de tuin gebruikt kunnen worden of er kan een lied gezongen worden dat iemand altijd mooi vond. En zo bekijken we samen alle onderdelen van de uitvaart.

bekijk hier meer voorbeelden van persoonlijke rouwkaarten

Een locatie voor de uitvaart kiezen

De afscheidsbijeenkomst wordt bij een uitvaart Uddel traditioneel gehouden in uw eigen kerk of een uitvaartcentrum, maar u kunt ook een andere locatie kiezen als u dat liever heeft. En wist u dat je een uitvaart zelfs thuis kunt organiseren?

Steeds vaker wordt er voor gekozen om na de dienst in een kerk of crematorium naar een andere plek te gaan voor de condoleance. Het voordeel van een bijeenkomst in een restaurant of hotel is dat de sfeer al snel ongedwongen is en men kijkt er niet zo snel op de klok.

Een voorbeeld is een uitvaart zoals we hem laatst hebben uitgevoerd voor een familie uit Uddel: de dienst hielden we in de kapel van Hoog Soeren, de begrafenis was op natuurbegraafplaats Westerwolde zodat we een prachtige rit hadden over de Asselse hei en de condoleance daarna was in het Nieuwe Jachthuis, weer terug in Hoog Soeren.

Uitvaartwensen bespreken

Uitvaart Uddel

Ik kom graag bij u langs

Veel mensen vinden het prettig om al tijdens hun leven hun eigen uitvaart met mij te bespreken. Daar zijn geen kosten aan verbonden, u maakt gewoon een afspraak en dan kom ik bij u langs.

Na het gesprek krijgt u een verslag en een kostenindicatie. Mijn ervaring is dat het mensen rust geeft te weten waar ze aan toe zijn en dat ze er hun nabestaanden niet mee hoeven lastig te vallen. Uw wensen kunnen natuurlijk tussentijds altijd aangepast worden.

Heeft u belangstelling voor het bespreken en vastleggen van uw uitvaartwensen, neem dan contact met me op.

 Adressen voor een uitvaart in de regio Apeldoorn/Uddel:

Uddel: Begraafplaats Uddel. Heegderweg, 3888 MD Uddel

Apeldoorn: Begraafplaats Heidehof. Engelanderholt 97, 7339 BX Ugchelen

Apeldoorn: Crematorium Heidehof. Engelanderholt 95, 7339 BX Ugchelen

Apeldoorn: Begraafplaats Soerenseweg. Soerenseweg 69-71, 7314 JE Apeldoorn

Op deze monumentale begraafplaats worden geen nieuwe graven meer uitgegeven

Apeldoorn: Joodse Begraafplaats. Arnhemseweg 217, 7331 JC Apeldoorn

Apeldoorn: RK Begraafplaats Arnhemseweg. Arnhemseweg 4, 7331 BK Apeldoorn

Apeldoorn: RK Begraafplaats Haagwinde. Haagwinde hoek Zilverschoon, 7322 EK Apeldoorn

Apeldoorn: RK Begraafplaats Oude Beekbergerweg. Oude Beekbergerweg (t.o. nr 188), Apeldoorn

Assel: Natuurbegraafplaats Westerwolde. Alverschotenseweg 50, 7346 AL Assel

Elspeet: Natuurbegraafplaats Elspeterbos. Apeldoornseweg 185, 8075 RJ Elspeet

Wenum Wiesel: Begraafplaats Wenum. Ramsbrugweg 10, 7345 DW Wenum Wiesel